Minicat 460 Esprit

Design

 


RAMME & DEKK


MiniCat 460-rammen, som flottørene fester seg til, er produsert av lett aluminium og rammedelene er pulverlakkert. Trampolinen er produsert av høyfast vevd plaststoff. Rammen er festet til flottørene ved hjelp av påsveiste ‘flagg’ som settes inn i lommene på flottørene.


FLØTTER


MiniCat 460 er utstyrt med to oppblåsbare flottører 4,6 m lengde og 49 cm diameter. Flytene er laget av forsterket Heytex 5509, svært motstandsdyktig mot slitasje og veldig slitesterk. Dette materialet og produksjonsteknologien ble vedtatt fra produksjonen av ‘hvite vann’ flåter. Flottørene er enkeltkammer med en samlet lastekapasitet på 550 kg.


KEEL FIN


For å nyte seilingen din fullstendig, må du trygt kontrollere båten din. Det er viktig å minimere ‘sidesseil’, spesielt når du seiler mot vinden. For å oppnå dette ble kjølfinnene designet for å feste under hver flottør. Deres design og form gir utmerket ytelse, men tillater fortsatt seilingen på veldig grunt vann uten fare for skade.


MAST


Masten består av tre seksjoner av samme lengde, slisset sammen. Lengden på den monterte masten er 6,10 m. Masten er av legeringsrør og har et spor for seilfestet. Denne konstruksjonen sikrer høy stivhet og styrke for maksimal sikkerhet, ytelse og glede.


SEILE


MiniCat 460 er utstyrt med hovedsegl og fok. Det totale arealet på seilene er 11,5 kvm (hovedsegl 8,0 kvm, fok 3,5 kvm). Materialet ‘Racing PolyesterX-PLY Line’ brukes til hovedseilet og foten er laget av “Polyester Dakron”. Både hovedseil og jib har gjennomsiktige vinduer for å sikre bedre synlighet og sikkerhet under seiling. 460 Esprit kan utstyres med Gennaker (tilleggsutstyr).


ROR


MiniCat 460 er utstyrt med ett ror i håndverkets midtlinje, festet til rammen. Den automatiske klemmen låser opp roretauet i tilfelle båten går på grunn, og beskytter den mot skader. Roret er utformet slik at det kan løftes i en 90 graders vinkel, så det er ingen fare for skade ved kysten eller på veldig grunt vann. Roret kan låses i begge stillinger, heves eller senkes. Styrearmen er skjøtet og gir full 360 graders bevegelse.


Beslag fra selskapene Ronstan, Seasure, Clamcleat og Suchomel brukes i hele MiniCat.

Om 460 Esprit:


Konstruert av de nyeste materialene og teknologien, har 460 Esprit oppblåsbare seilbåt ultralett vekt og gir en eksepsjonell seileropplevelse. Denne modellen kan kompletteres med et Gennaker-seil. Den kommer i tre poser, kan monteres på omtrent 40 minutter og kan bære 1-4 seilere.

Valgfritt Gennaker & Snuffer

Et ekstra, ultralett, stort, ballonglignende trekantformet seil som forbedrer ytelsen betydelig når du seiler med rygg og sidevind, kan legges til som en mulighet til denne modellen sammen med ermet / lommen for å brette den inn - Snuffer.

 


4-delt aluminiumsmast - svart pulverlakkert / matt

Aluminiumsramme - svart pulverlakkert / matt finish

Ror - Glassfiber / Epoxy RTM

Bowsprit - aluminium med eloksalt belegg

Hovedseil 8,0 m² - fra Monofilm & Racing Polyester X-PLY-linje med funky mørk design

Jib 3,5 m² - Polyester Dacron

Jib Furler

Grå flyter

Svart trampoline

Gjennomsiktig / Valgt farge Seil

Valgt farge Jib

Flyter utstyrt med kroker for å feste ekstra trampoline foran eller tauet når du ankrer båten