Minicat Guppy

DesignFordi Guppy hovedsakelig er ment for unge og ungdommelige ‘Guppy-sjømenn’, var det avgjørende at konstruksjonen av hele båten var enkel, intuitiv og rask. Derfor har Guppy en helt ny teknisk løsning i designet for å oppfylle disse kravene. Resultatet er rekordlav vekt og monteringshastighet, og skaper en ny klasse bærbar seilbåt.


RAMME & DEKK


Hovedelementet i Guppy-rammen er den bakre benrammen av lett aluminium som er festet med pinner til tverrsnittet av flottørene. De er permanent festet til tavlene og definerer sin posisjon. Trampolinen er produsert av høyfast vevd plast og er permanent festet til flottørene for hurtig montering.

Trampolinstoffseksjonene fyller rammen og er tett festet med en gjengelinje. Ettersom trampolinen er stram og rammen er tett, er det ikke behov for ekstra feste.

På baksiden av rammen er det ytterligere montert ror og mast. Alle deler av rammen er laget av aluminium og er pulverlakkert.


FLØTTER


Guppy er utstyrt med to oppblåsbare flottører med en lengde på 3,0 m og en diameter på 33 cm. Flytene er laget av forsterket Heytex 5509, svært motstandsdyktig mot slitasje og veldig slitesterk. Dette materialet er produsert i Tyskland, og produksjonsteknologien ble tatt i bruk fra produksjonen av hvitvannsflåter. Flottørene er enkeltkammer med en samlet lastekapasitet på 235 kg.

Begge flottørene er utstyrt med tre håndtak for enkel håndtering av båten inn og ut av vannet. Permanent festet til brettene er en trampoline.


KEEL FIN


For å fullt ut kunne seile Guppy må du trygt kontrollere båten din. Det er viktig å minimere "side-seil", spesielt når du seiler mot vinden. For å oppnå dette avtakbare kjølfinnene ble designet av UV-stabilisert polypropylen for å feste under hver flottør. Deres design og form gir utmerket ytelse, men tillater fortsatt seilingen på veldig grunt vann uten fare for skade. Prinsippet med kjølfinnene går over hele serien av MiniCat-modeller og er en nøkkelfaktor i håndteringsegenskapene til MiniCat.


MAST


Som med andre MiniCat-modeller består masten på Guppy av tre seksjoner med sirkulær profil av samme lengde spaltet sammen. Lengden på den monterte masten er 3,95m. Masten er av legeringsrør (AIMg 0,7 Si) og pulverlakkert. Denne konstruksjonen sikrer høy stivhet og styrke for maksimal sikkerhet, ytelse og glede.


SEILE


Guppy er utstyrt med et enkelt seil, uten bom for enkel bruk. Det totale seilområdet er 3,9 m2. Seilmaterialet ‘Dimension Polyant’ brukes med en overflatetetthet på 175-210g / m. Seilet er 'all-spire' konstruksjon, dvs. uten yardarm. Seilet har også et vindu for å sikre bedre sikt under seiling.


ROR


Guppy har roret festet til midten av rammen. Roret er utformet slik at det kan heves i 90 graders vinkel, sitte ved kysten eller i veldig grunt vann. Det er ingen fare for skade. Roret kan låses i begge stillinger, heves eller senkes. Takket være låseanordningen kan roret enkelt anordnes ved roret i to ekstreme posisjoner. En forlengelse av rorkult øker komforten og bekvemmeligheten under seiling. Styrearmen er skjøtet og gir full 360 graders bevegelse.


MONTERING

Beslag fra selskapene Ronstan, Seasure, Clamcleat og Suchomel brukes i MiniCat-serien.

Om Guppy:

Størrelsen er basert på vår veldig populære 310-modell, men med GUPPY handler det om enkelhet og monteringshastighet. På grunn av den spesialutviklede designen av flottører som allerede er festet med rammen, tar oppsettet deg 15 minutter fra start til slutt. GUPPY er også usedvanlig lett (bare 29 kg) og med håndtak på trampolinen er det lett å manipulere, spesielt for barn.

Funky design av seilet og ingen jib gjør at denne jolle seilbåt appellerer spesielt til førstegangs unge seilere som ønsker å lære seilteknikk, har det gøy og opplever noen adrenalinhopp.


3-delt aluminium pulverlakkert mast med sirkulær profil


Hovedseil 3,9 m2 fra Dacron (uten bom)


Aluminium ‘ryggrad’ ramme permanent festet til trampoline


Pulverlakkert aluminiumsramme ferdig i 3 farger


Trampoline 1600 x 1450 mm med helt nytt design festet med spesielle håndtak


Kortere, men dypere kjølfinner, samme feste som med 420 modeller


Ingen tau i rustfritt stål under trampolinen


Enkelt design, enkelt fargevalg


Flyter utstyrt med kroker for å feste ekstra trampoline foran eller tauet når du ankrer båten