Minicat 460 Elite

Design

 


RAMME & DEKK


MiniCat 460-rammen, som flottørene fester seg til, er produsert av lett aluminium og rammedelene er pulverlakkert. Trampolinen er produsert av høyfast vevd plaststoff. Rammen er festet til flottørene ved hjelp av påsveiste ‘flagg’ som settes inn i lommene på flottørene.


FLØTTER


MiniCat 460 er utstyrt med to oppblåsbare flottører 4,6 m lengde og 49 cm diameter. Flytene er laget av forsterket Heytex 5509, svært motstandsdyktig mot slitasje og veldig slitesterk. Dette materialet og produksjonsteknologien ble vedtatt fra produksjonen av ‘hvite vann’ flåter. Flottørene er enkeltkammer med en samlet lastekapasitet på 550 kg.


KEEL FIN


For å nyte seilingen din fullstendig, må du trygt kontrollere båten din. Det er viktig å minimere ‘sidesseil’, spesielt når du seiler mot vinden. For å oppnå dette ble kjølfinnene designet for å feste under hver flottør. Deres design og form gir utmerket ytelse, men tillater fortsatt seilingen på veldig grunt vann uten fare for skade.


MAST


Masten består av tre seksjoner av samme lengde, slisset sammen. Lengden på den monterte masten er 6,10 m. Masten er av legeringsrør og har et spor for seilfestet. Denne konstruksjonen sikrer høy stivhet og styrke for maksimal sikkerhet, ytelse og glede.


SEIL


MiniCat 460 er utstyrt med hovedsegl og fok. Det totale arealet på seilene er 11,5 kvm (hovedsegl 8,0 kvm, fok 3,5 kvm). Materialet ‘Racing PolyesterX-PLY Line’ brukes til hovedseilet og foten er laget av “Polyester Dakron”. Både hovedseil og jib har gjennomsiktige vinduer for å sikre bedre synlighet og sikkerhet under seiling. 460 Esprit kan utstyres med Gennaker (tilleggsutstyr).

ROR

MiniCat 460 er utstyrt med ett ror i håndverkets midtlinje, festet til rammen. Den automatiske klemmen låser opp roretauet i tilfelle båten går på grunn, og beskytter den mot skader. Roret er utformet slik at det kan løftes i en 90 graders vinkel, så det er ingen fare for skade ved kysten eller på veldig grunt vann. Roret kan låses i begge stillinger, heves eller senkes. Styrearmen er skjøtet og gir full 360 graders bevegelse.

MONTERING

Beslag fra selskapene Ronstan, Seasure, Clamcleat og Suchomel brukes i hele MiniCat. Alle reservedeler og tilbehør er tilgjengelig. 


Om 460 Elite:


Den helt nye ‘MiniCat 460 Elite’ er en høyteknologisk utgave til den største kategorien av MiniCat bærbare seilbåtutvalg.

Konstruksjonen er basert på MiniCat 460 Esprit, designet for erfarne seilere, men den nyeste modellen 'Elite' tar MiniCat 460-serien til et nytt nivå av stil, klasse og ytelse gjennom bruk av en ultralett karbonfibermast, ror og bueskyting sammen med noen iøynefallende detaljer om brodering på trampolinen.


Denne modellen kan kompletteres med et Gennaker-seil. Den kommer i tre poser, kan monteres på omtrent 40 minutter og kan bære 1-4 seilere.


Valgfritt Gennaker & Snuffer

Et ekstra, ultralett, stort, ballonglignende trekantformet seil som forbedrer ytelsen betydelig når du seiler med rygg og sidevind, kan legges til som en mulighet til denne modellen sammen med ermet / lommen for å brette den inn - Snuffer.

 

 

-4-deler ultralett karbonfibermast


-Aluminiumsramme - svart pulverlakkert / matt finish


-Ror - Karbon


-Bowsprit - Carbon


-Hovedseil 8,0 m² - fra Monofilm & Racing Polyester X-PLY-linje med funky mørk design


-Fokk 3,5 m² - Polyester Dacron


-Fokk Furler


-Grå basis


-Svart trampoline med funky broderi


-Gjennomsiktig / Valg farge Seil


-Valg farge fokk


-Flyter utstyrt med kroker for å feste ekstra trampoline foran eller tauet når du ankrer båten